Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου 2010

Σύλληψη Σπείρας«Ο Ραδιοφωνικός Σταθμός Αθηνών ύστερα από λίγο δεν θα είναι ελληνικός. Θα είναι αμερικανικός και θα μεταδίδει ψέματα. Έλληνες, μη τον ακούτε. Ο πόλεμος συνεχίζεται και θα συνεχισθεί μέχρι της τελικής μας νίκης. Ζήτω το Έθνος των Ελλήνων».Η παραπάνω προδοτική επέμβαση στο ηρωικό μήνυμα που εκφώνησε ο Κώστας Σταυρόπουλος τον Απρίλιο του 1941 βρέθηκε σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή στα χέρια του περιώνυμου τρομοκράτη Ιωάννη Κλάδου ή Κλαδόγιαννου. Ο Κλαδόγιαννος, ο οποίος ας σημειωθεί ότι είναι σύγγαμβρος του Ίλιτς Ραμίρεζ Σάντσες και εγγονός του Γκράουτσο Μαρξ, συνελήφθη από άνδρες της ομάδας Χ στη συμβολή των οδών Μάνου Κατράκη και Γκάρυ Κούπερ στην Ιεράπετρα Λασιθίου, ενώ ετοιμαζόταν να προβεί σε σωρεία αντεθνικών και τρομοκρατικών ενεργειών. Στην κατοχή του, εκτός από την ανωτέρω ανατρεπτική και προδοτική προκήρυξη βρέθηκαν και τα ακόλουθα ενοχοποιητικά στοιχεία:

Καθηγητικός κατάλογος χρώματος μαύρου, στον οποίο καταγράφονται τα ονόματα των συνεργατών του συνοδευόμενα από βαθμολογίες τριμήνων, τις οποίες προσπαθεί να αποκωδικοποιήσει η Δίωξη Αντιαμερικανικού Εγκλήματος.

Πλαστή φοιτητική κάρτα σίτισης με το ψευδώνυμο Αλέξιος Ψείρας.

Δύο πιστόλια colt peacemaker με σιγαστήρα.

Δύο βιβλία του ποιητή Μίμη Κωστήρη.

Πάνω από 100 αποδείξεις αγοράς βιβλίων από γνωστό για την ανατρεπτική και συνωμοτική του δράση βιβλιοπωλείο της πόλεως των Πατρών.

Ένα αυτόγραφο του ηθοποιού Δήμου Σταρένιου.

Δύο φωτογραφίες που απεικονίζουν τον εγκληματία να συντρώγει σε παραλιακό εστιατόριο της Ιεράπετρας Λασιθίου με τους «συνοδοιπόρους» Τεντουρή Νικόλαο και Τάβλα Εμμανουήλ, των οποίων τα ονόματα έχουν επίσης καταγραφεί στον καθηγητικό κατάλογο χρώματος μαύρου και συνοδεύονται από τις αναμφίβολα κωδικοποιημένες βαθμολογίες τριμήνων με μέσο όρο για τον πρώτο ύποπτο 03 και για το δεύτερο 19 και 12/13. Στη δεύτερη βαθμολογία υπάρχει η επίσης κωδικοποιημένη σημείωση «μπορούσε και καλύτερα», η οποία σύμφωνα με ανώτατα στελέχη του Δεύτερου Γραφείου Αντικατασκοπείας και Αντιμετώπισης του Αναρχοκομμουνιστικού Κινδύνου αποτελεί το κλειδί για την εξιχνίαση και τη σύλληψη της προδοτικής και αναρχοσυμμοριτικής Σπείρας, της οποίας ως αρχηγός εμφανίζεται ο πεμπτοφαλαγγίτης Κλαδόγιαννος.

Γιάννης Βούλτος